Rottweiler

Rottweiler

"Ik heb al Rottweilers als huisdier sinds ik heel klein was. De Rottweiler is helemaal geen agressieve bijtgrage hond maar een echte knuffelbeer die me troost wanneer het nodig is."

Karin Schelstraete uit Sint-Katelijne-Waver

Land van herkomst

Duitsland

Aanleg

Waak- en verdedginshond
Gezinshond

Grootte

Bij reuen ligt de schouderhoogte tussen de 61 en 68 cm en bij teven tussen de 56 en 63 cm.

Vacht

De Rottweiler heeft een dichte ondervacht en een niet erg lange, dikke en groffe dekharen. De kleur van de vacht is steeds zwart met bruine tekeningen.
Langharige rottweilers komen af en toe voor maar zijn zeer ongewenst, ook een witte borstvlek is niet gewenst.

Verzorging

De verzorging van de vacht van de Rottweiler is vrij gemakkelijk. Tijdens de ruiperiode haalt u het dode en losse haar uit de vacht met een rubberen handschoen, dit is gemakkelijker dan met een gewone borstel. Als u de vacht dieper wil laten glansen kan u een lotion of gansspray gebruiken.
De nagels dienen kort gehouden te worden en de gehoorgang moet schoon zijn.

Aard

Een Rottweiler zal zijn gezin en terrein tot het uiterste verdedigen.
De meeste Rottweilers hebben de neiging om een "eenpersoonshond" te worden.
Andere kenmerken: Intelligent, gehoorzaam, onvoorwaardelijk trouw aan het baasje en zijn gezin, dominant, waaks en beschermend, moedig, sterk, imponerend, soms jaloers als de aandacht niet naar hem gaat.

Opvoeding

De Rottweiler heeft een baas nodig die evenwichtig en rustig is en stevig in zijn schoenen staat en eerlijk is en blijft omdat de Rottweiler wat dominant is van karakter. De pup moet consequent leren wat mag en niet mag.
Rotweilers zijn zeer gevoelig voor stemgebruik, gebruik deze bij het belonen of straffen van de hond. Een gevariëerde training levert het beste resultaat op. Bij reuen moet u vaak iets krachtiger optreden dan bij teven, deze zijn vaak iets milder van karakter.
Rotweilers zijn zeer geschikt voor bewaking en verdedigingssporten.

Sociale aanleg

Bij een evenwichtige en consequente opvoeding zal de Rottweiler trouw zijn aan zijn gezin en een goede speelkameraad voor de kinderen zijn. Wanneer de jonge Rottweiler positieve ervaringen heeft opgedaan met andere dieren zoals katten zullen deze huisdieren zonder problemen geaccepteerd worden.
Er zijn Rottweilers die dominant zijn tegenover andere honden en dat willen ze dan ook laten gelden. Bekenden van de familie worden meestal zeer enthousiast onthaalt, maar vreemden moeten niet verder komen dan het tuinhek. De Rottweiler is dan ook een zeer uitstekende waakhond.

Beweging

De Rottweiler heeft veel beweging nodig. Hij vindt het heerlijk om te rennen in de bossen of op de hei, en hij heeft geen neiging om ver van u weg te lopen. Deze hond loopt ook warm voor balspelletjes en zwemmen of lopen naast de fiets zijn ook goede vormen van lichaamsbeweging.

Netpulse webdesign
Bent u op zoek naar een website voor uw Kennel of Vereniging?
Netpulse webdesign kan u deze aanbieden voor slechts €450!

Hondenfotografie
Hebt u graag een mooi aandenken van uw lieveling?
Netpulse maakt foto's van uw honden voor slechts €125!

Stop Broodfok
"Geboren worden om geld te verdienen voor een ander. Opgesloten en geïsoleerd van de wereld. In een koude, kille en liefdeloze omgeving."

Raskatten.org
Raskatten .org is een website, ontwikkeld door het Netpulse webdesign team, waar je alle nodige informatie vindt over erkende raskatten.

© copyright Netpulse bvba | Website developed by Netpulse webdesign | Disclaimer