Beweging

Beweging

Honden moeten kunnen spelen en rennen. Elke hond heeft de behoefte zich uit te leven. Wanneer u een hond aanschaft moet u rekening houden met de hoeveelheid beweging die u de hond kan aanbieden. Elk ras verschilt in de nood aan beweging, maar ook tussen individuen van eenzelfde ras zijn er opmerkelijke verschillen.

Een ras dat bij u past

Het begint bij veel mensen te kriebelen op zonnige dagen of een mooie herfstdag. Ze zouden het heerlijk vinden een hond te hebben en met hen te spelen in het bos of op het strand. Het uitlaten van de hond wordt vaak geromantiseerd. Wanneer het nieuwe er af is, is het uitlaten van de hond geen leuke ontspanning meer maar een vervelend klusje. Ook wanneer het regent of koud is moet de hond worden uitgelaten.

Elke dag moet de hond minstens vier keer uitgelaten worden, weer of geen weer. Dit een heel jaar, 365 dagen, lang. Sommige rassen hebben heel veel beweging nodig en komen niet toe met enkele malen per dag een blokje om, u moet dan bijvoorbeel gaan fietsen met de hond.

Kies dan ook een hond die qua bewegingsbehoefte bij u en uw gezin past. Als u zelf sportief bent aangelegd, dan kan een sportieve hond een zeer goede combinatie zijn. Bent u zelf wat minder sportief en relaxed u liever wat meer dan kiest u beter een ras dat wat rustiger is.

Rassen die veel bewerging nodig hebben

  • Herdershonden: Duitse Herders, Belgische Herders, Schotse Collie,...
  • Terriërs: Jack Russel Terriër, Staffordshire Terriër,...
  • Spaniëls: Engelse Cocker Spaniël, Springer Spaniël,...
  • Windhonden: Afghaanse windhond, Barzoï, Saluki,...
  • Jachthonden: Beagle, Sint-Hubertushond,...

Rassen die minder beweging nodig hebben

  • Gezelschapshonden: Maltezer, Shih Tzu,...
  • Dwerghonden: Dwergpoedel, Whippet,...
  • Waakhonden: Mastiff, Bouvier,...

Honden die minder beweging nodig hebben hebben ook nood aan voldoende beweging, er is een verschil met honden die heel veel beweging nodig hebben.

Wanneer een hond niet voldaan is aan zijn bewegingsbehoefte wordt hij vervelend en zoekt hij andere manieren om zijn energie kwijt te raken. Op deze manier kunnen gedragsproblemen zoals het vernielen van meubilair ontstaan.

Aangepaste beweging

Beweging

Hondenrassen die zeer snel groeien hebben in hun eerste levensjaar aangepaste beweging nodig. Het is bij deze honden onverstandig in de groeifase te veel met de hond te wandelen en te spelen. Op deze manier zouden hun kwetsbare gewrichten, botten en pezen zwaar belast kunnen worden, wat zich op latere leeftijd zal wreken.

Heupdysplasie, knie- en rugafwijkingen zijn gedeeltelijk efelijk, maar een verkeerde voeding en een te zware belasting van het gestel spelen hier ook een grote rol in.

Zet deze honden nu ook niet in een glazen kooi! Maak enkele keren per dag een korte wandeling.

Wanneer de hond volgroeid is kan u langzaamaan de afstanden opbouwen.

Netpulse webdesign
Bent u op zoek naar een website voor uw Kennel of Vereniging?
Netpulse webdesign kan u deze aanbieden voor slechts €450!

Hondenfotografie
Hebt u graag een mooi aandenken van uw lieveling?
Netpulse maakt foto's van uw honden voor slechts €125!

Stop Broodfok
"Geboren worden om geld te verdienen voor een ander. Opgesloten en geïsoleerd van de wereld. In een koude, kille en liefdeloze omgeving."

Raskatten.org
Raskatten .org is een website, ontwikkeld door het Netpulse webdesign team, waar je alle nodige informatie vindt over erkende raskatten.

© copyright Netpulse bvba | Website developed by Netpulse webdesign | Disclaimer